01 december 2013

VIDEO: Ultieme ballonvaart voor ruimteliefhebbers

Het bedrijf World View Experience uit Arizona verkoopt tickets voor een tochtje naar de stratosfeer met een heliumballon. De ballon met de passagiers stijgt tot op een hoogte van dertig kilometer. Je hebt daar een prachtig zicht op de aarde en de kromming van onze blauwe planeet.

Het tochtje neemt twee uur in beslag en er hangt een prijskaartje aan vast van 75.000 dollar per persoon. De passagiers zitten in een luxueus compartiment onderaan de ballon waar acht personen - twee piloten en zes passagiers - in kunnen plaatsnemen. Uiteindelijk koppelt deze cabine zich in de stratosfeer af van de heliumballon om vervolgens naar beneden te glijden. Een parachute brengt de capsule veilig terug naar de aarde.

De capsule heeft eten en drinken aan boord, er is een bar en een rechtstreekse communicatieverbinding met de vertrekplaats zodat alle ervaringen live kunnen worden gedeeld met familie en vrienden op de aarde.

World View Experience verwacht binnen drie jaar te kunnen beginnen met deze unieke stratosfeer-tochtjes. ‘Onze passagiers zullen bij de weinigen behoren die met eigen ogen de cirkelvorm van de aarde hoog vanuit de lucht hebben kunnen bewonderen. Ze zullen ook bij zichzelf gewichtloosheid kunnen ervaren’, klinkt het bij het Amerikaanse bedrijf. (JCV)

World View Experience.mp4 from World View on Vimeo.

17:50 Gepost door Decloedt Daniel - EBOS - Oostende in Actualiteit, Luchtvaart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.