30 oktober 2014

Vliegtuigje gecrasht in gebouw in Wichita-Kansas

Op het vliegveld van Wichita, in de Amerikaanse staat Kansas, is een vliegtuigje een gebouw binnengevlogen. Volgens lokale media zouden 10 mensen vermist zijn en één persoon zou in kritieke toestand verkeren.

Het tweemotorige toestel zou één motor verloren hebben tijdens het opstijgen. Vervolgens schoot het toestel door, op de startbaan, en crashte het in een gebouw op het vliegveld.

Op livebeelden van lokale media en in tweets van ooggetuigen is te zien dat er dikke rook hangt boven het gebouw waar het toestel in crashte.

Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. De brandweer probeert het vuur te blussen en ambulances staan te wachten om eventuele slachtoffers af te voeren. Het gebouw werd meteen ontruimd.

Vliegveld gesloten

Het lokale vliegveld werd meteen na de crash gesloten, maar intussen gaat het vliegverkeer wel door.

Het gecrashte vliegtuig is een Beechcraft King Air. Dat is een tweemotorig propellervliegtuig dat tot 13 passagiers kan vervoeren. Het is nog onduidelijk hoeveel personen er in het gecrashte toestel zaten.

Een ooggetuige twitterde deze foto:B1NFqi9IgAAXKQG.jpg

17:26 Gepost door Decloedt Daniel - EBOS - Oostende in Actualiteit, Luchtvaart | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.