31 oktober 2014

Mysterieuze drones boven Franse kerncentrales.......

140221_drone_ap_605.jpgIn Frankrijk is een onderzoek gestart naar onbekende drones, - onbemande vliegtuigjes -, die tussen 5 en 20 oktober gezien zijn boven zeven kerncentrales van het staats-elektriciteitsbedrijf EDF (Electricité de France). Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld.

Er worden maatregelen genomen om te weten te komen wat deze drones zijn en ze te neutraliseren", zei minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve.

 

De drones zijn gezien bij zeven centrales verspreid over heel het land: de centrales van Creys-Malville en Bugey in het zuidoosten, Blayais in het zuidwesten, Cattenom en Chooz in het noordoosten, Gravelines in het noorden, en Nogent-sur-Seine, in de buurt van Parijs. Elke centrale heeft een formele klacht tegen onbekenden ingediend in verband met de drones.

De onbemande vliegtuigjes werden ofwel laat 's avonds, 's nachts of zeer vroeg in de ochtend gezien. Het is verboden om op minder dan 1.000 meter hoogte boven een kerncentrale te vliegen en binnen een straal van 5 kilometer errond.

Volgens een woordvoerder van EDF hadden de vluchten van de drones geen gevolgen voor de werking of de veiligheid van de zeven centrales. Toch kan de zaak opnieuw de discussie aanwakkeren over de veiligheid van de kerncentrales in Frankrijk, het land dat het meest afhankelijk is van kernenergie ter wereld, met 58 centrales op 19 sites.

13:03 Gepost door Decloedt Daniel - EBOS - Oostende in Actualiteit, Luchtvaart | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ja hé,
iemand die kwaad wil berokkenen, kan daarmee wel zwakke plekken vinden voor latere aanslagen, Met die 'is' weet je maar nooit.

Gepost door: roy | 31 oktober 2014

Reageren op dit commentaar

De technologie gaat snel!

Gepost door: dji inspire 1 | 25 november 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.